ASPECTE GEOGRAFICE:
Vinul Roşu de Petro Vaselo ia nastere din plantatii viticole care se astern lin
pe un versant cu expunere sudica. Dintre toate plantatiile, aici recolta este
cea mai tarzie.
Coordonate: 45°50’11”N; 21°35’13”E
Altitudine: 190 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol slab acid, argilos-mlastinos
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Cabernet Sauvignon
Ingrijirea solurilor: primavara arat si toamna cultivari de diferite plante
erbacee pentru imbogatirea solului cu materiale organice
Ingrijirea viilor: lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual si
tratamentele fitosanitare respecta indicatiile viticulturii organice
Sistem de conducere: Guyot, cu 3.968 plante/ha
Productia: 900 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri
Fermentatia in rezervoare din otel inoxidabil, timp de 30 zile, cu drojdii
selectionate.
Fermentatia malolactica, invechire si batonaj frecvent in rezervoare din otel
inoxidabil timp de 6 pana la 12 luni.
DATE GENERALE:
Note aromatice: flori de salcam, caisa, piersica, anason, salvie
Soi: Cabernet Sauvignon
Volum alcoolic: 14%
Invechire in sticlă: 6 luni
Patrare: 12°C, loc uscat si intunecos
Servire: 16°C
Asocieri culinare: mancaruri pe baza de trufe sau plante aromatice, preparate la protap
Recenzii
Nu există recenzii până acum.