Intens, corpolent, luxuriant si opulent. Interpretarea teritorială a unui cupaj clasic de Bordeaux, ce exprimă potenţialul nostru prin posibilitatea comparaţiei. Arome de coacăze negre, afine și vișine, condiment și o structură solidă bazată pe taninuri ușor neîmblânzite.
ASPECTE GEOGRAFICE
Ovaş e o colina domoala cu expunere estica. Sunt cultivate aici doua soiuri de vita de vie pentru vin: Merlot si Cabernet Sauvignon.
Coordonate: 45°50’11”N; 21°35’21”E
Altitudine: 220 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol slab acid, argilos-mlastinos
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: 40% Merlot, 60% Cabernet Sauvignon
Ingrijirea solurilor: lucrari de vara si fertilizare cu ingrasamant verde la sfarsitul toamnei/inceputul iernii. Se pune mare accent pe dezvoltarea radacinilor cat mai in profunzimea solului.
Ingrijirea viilor: Toate lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual.
Lucrarile de recoltare in verde implica aproximativ 30% din productia anuala.
Acest lucru permite optimizarea calitatii productiei.
Sistem de conducere: Cordon speronat, cu 3.968 plante/ha
Productia: 750 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri
Fermentatia in rezervoare tronconice din lemn de stejar timp de 30 zile la temperaturi controlate
Fermentatia malolactica in rezervoare din lemn de stejar si butoaie
Invechirea in recipiente din lemn de stejar de diferite dimensiuni (butoaie, budane, rezervoare) timp de 12 luni.
DATE GENERALE:
Denumire: DOC Recaş
Volum alcoolic: 14.5%
Aciditate totala: 5.0 g/l
Continut de zahar: 2.0 g/l
Invechire in butoaie de lemn: 12 luni
Invechire in sticla: 6 luni
Patrare: 14°C, la loc uscat si intunecos
Servire: 18°C
Asortare: carne rosie si vanat
Recenzii
Nu există recenzii până acum.