ASPECTE GEOGRAFICE:
Podgoria de Riesling Italian folosit pentru PV Orange este situata pe o colina cu expunere sud-estica.
Coordonate: 45°49’55″N, 21°35’23″E
Altitudine: 215 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol rosiatic, de matrice feroasa
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Riesling Italian
Ingrijirea solurilor: primavara arat si toamna cultivari de diferite plante erbacee pentru imbogatirea solului cu materiale organice
Ingrijirea viilor: lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual si tratamentele fitosanitare respecta indicatiile viticulturii organice. In timpul verii incarcatura de fructe este redusa pentru a intensifica calitatea strugurilor. Pentru producerea acestui vin se recolteaza cei mai calitativi ciorchini de pe fiecare planta.
Sistem de conducere: Guyot, cu 6.250 plante/ha
Productia: 400 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor. Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri. Macerare in contact cu pielita in rezervoare de inox de dimensiuni mici timp de 60 zile.
Dupa separarea partii lichide de cea solida (pielite, samburi etc) vinul rezultat ramane in contact cu drojdiile fine in butoaie de lemn, cu batonaj frecvent. Nu se adauga sulfiti in nicio etapa productiva.
DATE GENERALE:
Denumire: DOC Recaş
Volum alcoolic: 14.5%
Aciditate totala: 5.3 g/l
Continut de zahar: 4.6 g/l
Invechire in butoaie de lemn: 6 luni
Invechire in sticla: 2 luni
Patrare: 12°C, la loc uscat si intunecos
Servire: 14°C
Asortare: carne de miel, paste, carne alba
Recenzii
Nu există recenzii până acum.