ASPECTE GEOGRAFICE:
Vitele de Feteasca Neagra cresc pe un teren usor deluros cu sol ce are o componenta mixta, de argila si calcar.
Coordonate: 45°49’38” N, 21°34’31” E
Altitudine: 220 m peste nivelul marii
Clima: Continental (-15°C iarna; +40°C vara)
Soi: argila si calcar
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Feteasca Neagra
Ingrijirea solurilor: Lucrari de vara si fertilizare cu ingrasamant verde la sfarsitul toamnei/inceputul iernii. Fertilizarea cu ingrasamant verde prevede cultivarea de diferite plante erbacee in scopul imbogatirii solului cu materiale organice.
Ingrijirea viilor: Toate lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual, pentru a respecta caracteristicile individuale ale fiecarei plante in parte.
Sistem de conducere: Guyot, cu 5.550 plante/ha
Productia: 580 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri
Fermentatia in rezervoare conice din lemn de stejar timp de 15 zile la temperaturi controlate
Fermentatia malolactica in rezervoare din lemn de stejar si butoaie
Invechirea in recipiente din lemn de stejar de diferite dimensiuni (butoaie, budane, rezervoare), timp de 9 luni.
DATE GENERALE:
Denumire: DOC Recaş
Volum alcoolic: 14.5%
Aciditate totala: 5.5 g/l
Continut de zahar: 3 g/l
Invechire in butoaie de lemn: 9 luni
Invechire in sticla: 3 luni
Patrare: 14°C, la loc uscat si intunecos
Servire: 18°C
Asortare: carne rosie si vanat, branzeturi dure
Recenzii
Nu există recenzii până acum.