Catifelat si cald, un vin cu o structură importantă și persistenţă îndelungată de culoare roșu granat, cu note predominant fructate completate de ierburi aromatice, note balsamice, și condimente.
ASPECTE GEOGRAFICE:
Podgoriile de Merlot si Cabernet Sauvignon folosite pentru PV Gran Cru sunt situate pe o colina cu expunere sud-estica.
Coordonate: 45°51’14″N, 21°33’19″E
Altitudine: 215 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol rosiatic, de matrice feroasa
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 25%
Ingrijirea solurilor: primavara arat si toamna cultivari de diferite plante erbacee pentru imbogatirea solului cu materiale organice.
Ingrijirea viilor: lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual si tratamentele fitosanitare respecta indicatiile viticulturii organice. In timpul verii incarcatura de fructe este redusa pentru a intensifica calitatea strugurilor. Pentru producerea acestui vin se recolteaza cei mai calitativi ciorchini de pe fiecare planta.
Sistem de conducere: Guyot, cu 3968 plante/ha
Productia: 450 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor.
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri.
Fermentatia alcoolica, fermentatia malolactica si invechirea de la 6 la 8 luni in butoaie din lemn de stejar cu capacitatea de 550 litri fara controlul temperaturii.
DATE GENERALE
Denumire: DOC Recaş
Volum alcoolic: 15%
Aciditate totala: 5.92 g/l
Continut de zahar: 8.5 g/l
Invechire in butoaie de lemn: 6/8 luni
Invechire in sticla: 3 luni
Patrare: 14°C, la loc uscat si intunecos
Servire: 18°C
An recolta: 2023
Note aromatice: dulceata de afine, cirese negre, prune, piper, note balsamice, ierburi aromatice, condimente
Asocieri culinare: carne rosie, miel, piept de rata, branza maturata, paste
Recenzii
Nu există recenzii până acum.