ASPECTE GEOGRAFICE:
Vitele de vie de Feteasca Neagra cresc pe un teren usor deluros avand o compozitie mixta de argila si calcar.
Podgoriile de Cabernet Sauvignon sunt asezate pe o colina cu expunere sudica, in forma de amfiteatru.
Coordonate:
45°53’37”N; 21°31’14”E
45°50’11”N; 21°35’13”E
Altitudine: 167 m peste nivelul marii/ 190 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol Feteasca Neagra: Argilos si calcaros
Sol Cabernet Sauvignon: Sol slab acid, argilos-mlastinos
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Feteasca Neagra 85%, Cabernet Sauvignon 15%
Ingrijirea solurilor: primavara arat si toamna cultivari de diferite plante
erbacee pentru imbogatirea solului cu materiale organice
Ingrijirea viilor: lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual si
tratamentele fitosanitare respecta indicatiile viticulturii organice
Sistem de conducere: Guyot, cu 3.968 plante/ha
Productia: 900 ml/plant
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri
Fermentatia in butoaie mari din lemn de 25 hl timp de 25 zile
Fermentatia malolactica si invechirea in aceleasi butoaie din lemn timp de 3 pana la 6 luni
DATE GENERALE:
Denumire: IG Viile Timişului
Volum alcoolic: 14%
Aciditate totala: 5.55 g/l
Continut de zahar: 2.5 g/l
Invechire in sticla: 4 luni
Patrare: 12°C, la loc uscat si intunecos
Servire: 16°C
Asortare: carne rosie, gulas
Recenzii
Nu există recenzii până acum.