Soi; Merolt
Servire la 18 grade, la minim 30 de minute după deschidere. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.
Asociere: preparate pe baza de carne (muschi de vita, curcan), branzeturi maturate.
Tehnica de vinificatie: Maturat 14 luni in baric.
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 3 și 5 zile, la temperatura controlată de 14 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 6-8 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 12 şi 15 zile. Învechirea s-a făcut timp de aproximativ 14 luni în baricuri de stejar franțuzesc aflate la a doua utilizare pentru jumătate din cantitate, pentru cealaltă jumătate fiind folosit baricuri la a treia utilizare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.