Soi: Feteasca Neagra
Servire la 18 grade, la minim 60 de minute dupa decantare. Poate fi pastrat pana la 10 ani, la o temperatura de 13 grade, ferit de lumina, in pozitie orizontala.
Asociere: carne roșie,branzeturi maturate, piept de rața sau carnati italieni.
Tehnica de vinificatie: maturat 12 luni in baric
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 5 și 8 zile, la temperatura controlată de 16 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selecționate) este controlată la 26-28 °C între 8-10 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termomacerare) între 5 şi 8 zile. Învechirea s-a făcut timp de aproximativ 12 luni în baricuri de stejar franțuzesc aflate la a doua și a treia utilizare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.