Soi: Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon
Servire la maxim 18 °C. Se poate pastra pana la 3 ani, ferit de razele soarelui, în pozitie orizontala, la 13 °C.
Asociere: preparate pe baza de carne rosie (muschi de vita, rata), branzeturi maturate, musaka, preparate la cuptor.
Tehnica de vinificatie: maturat 11 luni in baric
In anul 2012 ambele soiuri s-au sincronizat si au atins maturatia fenolica simultan. Recoltarea a fost facuta manual în ladite mici de 7 kg, pentru ca mai apoi strugurii sa fie atent selectionati pe mese vibrante. Am efectuat o pre-maceratie la rece a boabelor intacte, la temperatura de 12 °C, timp de 5-8 zile. Fermentatia alcoolica (100% prin inocularea de drojdii selectionate) controlata la temperatura de 25-28 °C a durat 8-10 zile, pentru ca mai apoi sa efectuam o post-maceratie la cald.
Maturare: 50% din vin a fost maturat in baricuri noi de stejar frantuzesc, 50% in baricuri la a doua trecere, timp de 11 luni.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.