• Filosofia de producție: După ani de incertitudini, Valpolicella în sfârșit a început să dezvolte și să profite de întreaga sa bogăţie de pe dealuri și din vii. Acest vin joacă un rol important în acest demers: mai concentrat, mai proaspăt, cu o personalitate mai complexă, pentru a oferi un rezultat cu adevărat fin.
• Soi de struguri: 10% Corvina Gentile, 60% Corvina Grossa, 20% Rondinella și 10% alte varietăţi
• Tipul de sol: Calcaros, cu puţină argilă și pietriș. ph 7,80/8,50 – fertilizare la fiecare 4 ani cu utilizarea de microelemente în baza carenţei.
• Concentraţie alcoolică: 14% vol.
• Temperatura ideală de servire: 15°-18°C
• Vinificație: Recoltarea are loc între prima și a doua decadă a lunii Septembrie și prima decadă din Octombrie. O parte din struguri sunt puși pe platouri în încăperi bine ventilate, unde sunt uscaţi parţial pentru aproximativ 40 de zile. Cealaltă parte sunt lăsaţi atârnaţi în vie până ajung să fie super copţi pentru a fi culeși în primele 10 zile a lunii octombrie apoi presaţi. După fermentaţie, vinurile sunt maturate separat în mici butoaie de stejar pentru 30 de luni, apoi amestecat și îmbuteliat.
• Recomandări culinare: Supe cremă, supe picante, pasăre, brânzeturi fine și dulci.
• Note de degustare: Are o culoare roșu intens, cu o tentă violet. Buchetul are note de fructe de pădure, cireșe, ierburi și condimente. Un gust fin, rotund, complex și persistent.
1146, este anul în care este menționată în unele documente, Valea Verde din Marcellise, faimoasă atât pentru cireșe dar și pentru vin, a câștigat un renume pe piață, datorită cramelor sale. Sediul cramei Marion, e într-o vilă renascentistă care a aparținut Contelui Marioni și datează din secolul XVI.
Crama Marion, fondată în anii ’80 de către Stefano Campedelli, soția sa Nicoletta și fratele Marco, deține aproximativ 20 de hectare așezate într-o frumoasă zonă însorită. Viile au fost majoritatea transformate în guyot, sistem folosit în viticultura de cea mai înaltă calitate, care oferă un randament optim. Proprietarii se concentrează foarte mult pe protejarea plantelor și a tuturor fazelor de producție a vinului.
Crama se poate lăuda cu vinuri excelente precum Cabernet Sauvignon, Valpolicella Superiore, Amarone și Teroldego. Folosesc metode speciale de vinificație, precum utilizarea strugurilor uscați pentru Cabernet Sauvignon și utilizarea lemnului de Slavonia în loc de barrique. Terenul argilos și microclima care caracterizează zona, permit producția unor vinuri optime capabile să facă remarcată producția cramei Marion.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.