• Filosofia de producție:Ripasso Corte Lavel reprezintă compromisul perfect între un Valpolicella și un Amarone. Tehnica tradiţională Ripasso constă în refermentarea vinului din struguri proaspeţi pe coji de Amarone și se face în timp rapid la temperaturi foarte joase. Obiectivul este acela de a obţine un vin elegant care amintește de uscarea pe tescovină de Amarone, dar în același timp să menţină prospeţimea și simplitatea lui Valpolicella.
• Soi de struguri: 45% Corvina Grossa, 30% Corvina Gentile, 25% Rondinella
• Tipul de sol: Calcaros cu puţină argilă și pietriș. ph 7,80/8,50 – fertilizare organică la 4 ani cu microelemente în baza carenţei.
• Concentraţie alcoolică: 14,5% vol.
• Temperatura ideală de servire: 15°-18°C
• Vinificație: Strugurii, la puţine ore după recoltare sunt presaţi și lăsaţi la fermentat la temperatură controlată cu drojdie selecţionată pentru aproximativ 8-10 zile pe propriile coji. Vinul astfel obţinut se păstrează în rezervoare de oţel de inox pentru circa 4 luni. Apoi, vine indusă o a doua fermentare pe tescovină de Amarone. Maturarea se face în butoaie de 30 HL pentru 24-30 de luni.
• Recomandări culinare: Poate fi combinat fie cu feluri principale, fie cu carne roșie, fripturi, brânzeturi.
• Note de degustare: Roșu rubin cu reflexe ușor granat, la nas se evidenţiază fructe coapte și condimente cu ușoare note balsamice de ierburi, vertical. În gură, se percep tanini bine echilibraţi de o delicateţe rafinată, cu final lung și mineral cald și elegant.
Așezată în splendida vale Marcellise, în Valpolicella orientală, în una din zonele care produce un vin de secole, proprietatea care datează din secolul al XVI-lea a lui Corte Lavel, produce vinurile sale elegante de generații.
Terenul alb, calcaros, oferă vinului o aciditate plăcută, și o amprentă elegantă care sunt unele din trăsăturile distincte a sticlelor noastre.
Optima expunere la soare și microclima specială a văii Marcellise, se ocupă de restul.
O uscare echilibrată a strugurilor, nu exagerată, păstrează stilul și caracteristicile specifice a strugurilor noștri, creând in același timp prețioasa legătură cu tradiția și istoria Valpilocellei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.