SPUMANT PETRO VASELO KOTYS Alb 0.75L

98,00 lei

Soi: Chardonnay

Un spumant metoda tradiţională, bogat, fructat şi elegant, care uimeşte prin prospeţime, potrivit pentru orice ocazie specială. Nas fructat cu note de mar necopt, piersici able şi alune, insotit de un gust fructat, proaspăt şi plăcut, completat de textura perlată elegantă.

, , , ,
Share On:

ASPECTE GEOGRAFICE:
Plantatia viticola destinata productiei de vin spumant prin metoda clasica este situata la baza unei coline cu orientare sudica.
Coordonate: 45°50’08” N; 21°35’29” E
Altitudine: 150 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol slab acid, argilos – mlastinos
Precipitatii: 600 – 800 mm anual

PODGORII:
Soiuri: Chardonnay
Ingrijirea solurilor: lucrari de vara si fertilizare cu ingrasamant verde la sfarsitul toamnei/inceputul iernii. Fertilizarea cu ingrasamant verde prevede cultivarea de diferite plante erbacee in scopul imbogatirii solului cu materiale organice.
Ingrijirea viilor: Toate lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual, pentru a respecta caracteristicile individuale ale fiecarei plante in parte.
Sistem de conducere: Guyot, cu 5.000 plante/ha
Productia: 700 ml/pianta

CRAMA:
Culesul manual al strugurilor
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri
Fermentatia in recipiente din otel inoxidabil timp de 15 zile
Invechire pe drojdii pana la tirajare
Perioada de refermentare si invechire in sticla de 24 de luni

DATE GENERALE:
Denumire: DOC Recaş
Volum alcoolic: 12%
Aciditate totala: 6.7 g/l
Continut de zahar: 9 g/l
Invechire in sticla: 2 luni
Patrare: 12°C
Servire: 12 – 14°C
Asortare: mancaruri pe baza de legume sau peste, fructe de mare, branza

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „SPUMANT PETRO VASELO KOTYS Alb 0.75L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top