• Soi de struguri: Glera 100%
• Concentraţie alcoolică: 11,5% vol.
• Aciditate totală: 5,5 g/l
• Temperatura ideală de servire: 4°-6°C
• Zaharuri reziduale: 0 g/l.
• Culoare: Galben pai
• Buchet: Note lejere de flori albe de câmp și citrice. Când sticla e agitată, regăsim notele de drojdie și coajă de pâine.• • Gust: La degustare se observă un gust plăcut și proaspăt, lejer acidulat.
• Vinificaţie: În alb (doar din must, fără macerarea părților solide ale ciorchinelui). După recoltă, strugurii sunt presați delicat și apoi sunt supuși unei fermentații lente în rezervoare de oțel. Zaharurile mustului sunt transformate în alcool. Apoi vinul este îmbuteliat unde începe o refermentare naturală în sticlă, iar sedimentul care se observă pe fundul sticlei, este rezultatul natural al acestei fermentații ale drojdiei. De aceea este denumit și „Prosecco Col Fondo” sau „sur-lie”.
SOLIGO SPUMANTI este un brand italian, cu o tradiție încă din anul 1957. Acest brand reprezintă un teritoriu în care vinul este excelență, identitate și vocație.
Legătura cu teritorul este făcută datorită poziției în care se află crama SOLIGO SPUMANTI: amfitreatul colinar între Conegliano și Valdobbiadene, proclamat patrimoniu UNESCO în 2019. Strugurii cresc în vii situate în diverse teritorii din provincia Treviso, ceea ce permite o producție variată și reprezentativă a zonei.
Povestea Soligo începe în anul 1959 datorită a 31 viticultori care au împărțit iubirea pentru Prosecco și pentru teritoriu. Azi, cei 600 de asociați mențin intacte valorile membrilor fondatori.
SOLIGO SPUMANTI folosește metode tradiționale ajutate de un laborator de analize avangardist și de o linie modernă de îmbuteliere, pentru a garanta tipicitatea și calitatea în fiecare sticlă. SOLIGO SPUMANTI deține locul 7 între cele mai bune 25 de cooperative italiene.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.