• Soi de struguri: Glera 100%
• Concentraţie alcoolică: 11,5% vol.
• Aciditate totală: 5,5 g/l
• Temperatura ideală de servire: 4°-6°C
• Zaharuri reziduale: 16 g/l.
• Culoare: Galben pai.
• Buchet: Fructe cu pulpă albă, pară, prună şi piersică. Flori albe şi tente delicate de ierburi balsamice, lămâiţă şi melisă.
• Gust: Aromă cu o fineţe neaşteptată, dozată şi delicată din care iese în evidenţă prospeţimea.
• Vinificaţie: Strugurii se culeg manual în septembrie. În cramă, ciorchinii sunt presaţi delicat apoi începe o fermentaţie lentă în rezervoare de oţel folosind drojdii selecţionate. Spumatizarea are loc în autoclavă.
SOLIGO SPUMANTI este un brand italian, cu o tradiție încă din anul 1957. Acest brand reprezintă un teritoriu în care vinul este excelență, identitate și vocație.
Legătura cu teritorul este făcută datorită poziției în care se află crama SOLIGO SPUMANTI: amfitreatul colinar între Conegliano și Valdobbiadene, proclamat patrimoniu UNESCO în 2019. Strugurii cresc în vii situate în diverse teritorii din provincia Treviso, ceea ce permite o producție variată și reprezentativă a zonei.
Povestea Soligo începe în anul 1959 datorită a 31 viticultori care au împărțit iubirea pentru Prosecco și pentru teritoriu. Azi, cei 600 de asociați mențin intacte valorile membrilor fondatori.
SOLIGO SPUMANTI folosește metode tradiționale ajutate de un laborator de analize avangardist și de o linie modernă de îmbuteliere, pentru a garanta tipicitatea și calitatea în fiecare sticlă. SOLIGO SPUMANTI deține locul 7 între cele mai bune 25 de cooperative italiene.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.