“Saltèr” Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Brut

65,00 lei

Buchetul debutează cu note florale care fac loc unor note generoase de mere verzi crocante și pere Williams. Perlajul fin, generos și persistent introduce un vin proaspăt, delicat, vioi și echilibrat, cu sfârșit lung.

, , , ,
Share On:

Ruggeri “Saltèr” Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Brut

Producător: Ruggeri – Treviso, Valdobbiadene

Soi: Glera

Culoare: galben-pai cu tente verzui

Miros: buchetul debutează cu note florale care fac loc unor note generoase de mere verzi crocante și pere Williams

Gust: perlajul fin, generos și persistent introduce un vin proaspăt, delicat, vioi și echilibrat, cu sfârșit lung

Recomandări gastronomice: ideal ca aperitiv, poate fi băut pe întreaga durată a mesei; merge foarte bine cu preparate din pește, preparate delicate din legume și carne albă, fiind un companion minunat pentru tempura

Alcool: 11%

Zahăr rezidual: 4,5 g/l

Presiunea în sticlă: 5,5 atm

Temperatura de servire: 5-7°C

Făcut din struguri proveniți din cea mai bună zonă a DOCG-ului – dealurile din Conegliano.

Vinificat ”în alb”, adică, fără pielițe, la 16°C. Refermentare lentă în cuve mari, la 14-15°C.


 

Producător

Ruggeri, unul dintre cei mai respectați producători de Prosecco, produce vinurile-etalon ale apelațiunii. Actuala podgorie a fost înființată în 1950 de Giustino Bisol. El este continuatorul unei tradiții de câteva secole, proprietatea familiei Bisol fiind menționată în cele mai vechi hărți din Cartizze, în inima regiunii Valdobbiadene. Prima atestare documentară datează din anii 1800, ea certificând faptul că Eliseo Bisol era producător de distilate. Apoi, în 1920, fiul său Luigi Bisol, oenolog, a înființat o podgorie în Montebelluna. Fiul acestuia, Giustino Bisol, este cel care avea să înființeze Ruggeri în Santo Stefano di Valdobbiadene, cu scopul declarat de a produce și promova spumantele Prosecco Superiore și Cartizze. În 2017, Ruggeri a intrat în proprietatea grupului Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH, liderul pieței de spumante din Germania, înființat în 1856 și rămas în proprietatea aceleiași familii. Schimbarea proprietarilor nu a însemnat și schimbarea managementului, Ruggeri continuând să fie condus de Paolo Bisol, cu ajutorul copiilor săi Giustino și Isabella. Excelenta reputație a Prosseco-ului Ruggeri se bazează atât pe aprecierea consumatorilor, cât și pe recunoașterea specialiștilor. Astfel, vinul de top al domeniului, Giustino B., ediția 2015, a primit titlul de ”Spumantul anului” acordat de ghidul Vini Buoni d’Italia al prestigioasei reviste Gambero Rosso – a fost pentru prima dată când titlul era acordat unui Prosseco, adică unui spumant făcut nu prin metoda tradițională, ci prin metoda Charmat! Totodată, vinul primea și premiul Tre Biccheri pentru 2017 acordat tot de Gambero Rosso. Același premiu i-a revenit și în 2018. De altfel, Ruggeri este singurul producător de Prosseco care a primit Tre Biccheri de nouă ori! În ceea ce-i privește pe criticii internaționali, atunci când renumitul The Wine Advocate by Robert Parker a realizat o evaluare completă a Valdobbiadene Conegliano Prosecco Superiore DOCG, Ruggeri a primit cel mai mare punctaj: 92 puncte pentru Giustino B. și 91+ pentru Vecchie Viti, vinurile de top!


Specificații

Țara Italia
Culoare Alb
An NV
Vinificare Extra Brut
Alcool 11%

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „“Saltèr” Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Brut”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top