Varvaglione Salice Salentino 2016
Producător: Varvaglione Vigne & Vini – Salice Salentino DOP
Soi: Negroamaro, Malvasia
Culoare: roșu închis
Miros: note fructate, cu tușe de cacao, vanilie și cafea
Gust: armonios, echilibrat și elegant, cu postgust aromatic și fructat
Recomandări gastronomice: mezeluri, brânzeturi maturate, paste, pizza, carne roșie
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat în butoaie de stejar franțuzesc și american cel puțin 10 luni.
91 Puncte James Suckling: ”Un vin roșu cărnos, cu o bogăție de arome de pământ, prune uscate, vanilie și plăcintă cu mure. În ciuda aparenței impetuoase, își păstrează structura și eleganța pe palatin, unde aciditatea vioaie asigură un contrapunct binevenit straturilor abundente de fructe negre. Beți-l începând din 2021.”
Medalie de Aur, Mundus Vini
Producător
Situată în inima Pugliei, lângă Salento, Varvaglione Vigne & Vini este un exemplu de inovație și tradiție. Podgoria se concentrează pe valorizarea soiurilor indigene Primitivo, Negroamaro, Malvasia Bianco, Malvasia Nera și investește în creșterea calității vinurilor prin utilizarea celor mai noi tehnologii și selectarea atentă a strugurilor. Astfel, podgoria condusă de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione a ajuns să fie prezentă pe majoritatea piețelor străine, fiind recunoscută pentru stilul armonios în care combină tradiția cu modernitatea. Înființată în 1921 în Leporano, podgoria este una dintre cele mai vechi din Puglia și sudul Italiei. Aflată în proprietatea aceleiași familii de patru generații, ea este condusă azi de Cosimo Varvaglione, oenolog cu reputație internațională, ajutat de soția sa Maria Teresa și de cei trei copii: Marzia, Angelo și Francesca. Succesul uluitor din ultimii ani se datorează unei filosofii câștigătoare, în pas cu vremea: marketing bazat pe o foarte bună cunoaștere a pieței și gustului consumatorilor, tehnologie modernă, dar și respect față de metodele tradiționale, foarte multă muncă și seriozitate atât în vie cât și în cramă – selectarea scrupuloasă a strugurilor, decizii abile de recoltare, supravegherea minuțioasă a procesului de vinificare și perfecționarea continuă a tehnicilor de producție. Nu în cele din urmă, pentru controlul calității și dezvoltare, podgoria este monitorizată de universitățile din Udine și Roma.
Specificații
Țara | Italia |
Punctaje/Medalii | 91 Puncte James Suckling |
Culoare | Roşu |
An | 2016 |
Vinificare | Sec |
Alcool | 14% |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.