• Filosofia de producție: Din strugurii Cabernet Sauvignon se naște un vin diferit, produs în foarte puţini ani; senzaţia este aceea că se gustă ceva special, care poate dura pentru totdeauna. Cu trecerea anilor, acest vin evoluează, menţine promisiunile iniţiale și se transformă în ceva unic, rar.
• Soi de struguri: 100% Cabernet Sauvignon, tip de plantare pergolă veroneză și guyot. Anul plantării 1989.
• Tipul de sol: Calcaros, cu puţină argilă și pietriș. ph 7,80/8,50 – fertilizare organică quadrienală cu utilizarea de microelemente în baza carenţei.
• Concentraţie alcoolică: 15,5% vol.
• Temperatura ideală de servire: 15°-18°C
• Vinificație: Toţi strugurii sunt recoltaţi în a doua și a treia decadă din Septembrie și sunt așezaţi pe platouri pentru uscat în terase bine aerate. După fermentare vinul obţinut este maturat în butoaie de stejar peste 60 de luni, apoi îmbuteliat.
• Recomandări culinare: Vin structurat, care poate însoţi carne roșie, vânat, brânzeturi maturate. Având în vedere complexitatea este ideal și ca vin de meditaţie.
• Note de degustare: De o culoare roșu rubin, cu reflexe granate, la nas se disting arome de fructe roșii coapte, dulceaţă și condimente. La gust se prezintă cald și învăluitor, iar dulceaţa e balansată de tanini maturi și evidenţi. Dimensiune de extremă amplitudine în gură, final persistent.
1146, este anul în care este menționată în unele documente, Valea Verde din Marcellise, faimoasă atât pentru cireșe dar și pentru vin, a câștigat un renume pe piață, datorită cramelor sale. Sediul cramei Marion, e într-o vilă renascentistă care a aparținut Contelui Marioni și datează din secolul XVI.
Crama Marion, fondată în anii ’80 de către Stefano Campedelli, soția sa Nicoletta și fratele Marco, deține aproximativ 20 de hectare așezate într-o frumoasă zonă însorită. Viile au fost majoritatea transformate în guyot, sistem folosit în viticultura de cea mai înaltă calitate, care oferă un randament optim. Proprietarii se concentrează foarte mult pe protejarea plantelor și a tuturor fazelor de producție a vinului.
Crama se poate lăuda cu vinuri excelente precum Cabernet Sauvignon, Valpolicella Superiore, Amarone și Teroldego. Folosesc metode speciale de vinificație, precum utilizarea strugurilor uscați pentru Cabernet Sauvignon și utilizarea lemnului de Slavonia în loc de barrique. Terenul argilos și microclima care caracterizează zona, permit producția unor vinuri optime capabile să facă remarcată producția cramei Marion.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.