Pèppoli Chianti Classico DOCG – Tenuta Pèppoli
Din podgoriile domeniului Peppoli, un Chianti Classico se naste din struguri Sangiovese combinate cu soiuri complementare, concepute pentru a fi apreciate in expresia deplina a fructului. Un vin capabil sa reprezinte zona Chianti Classico si varietatea sa istorica prin aromele sale tipice florale si fructate.
Climat
Conditiile meteo pentru anul 2017 au fost blande atat in iarna cat si in primavara, care au determinat intarzierea mugurilor. Scaderea subita a temperaturilor din ultimele zile ale lunii aprilie a provocat o reducere a recoltei, insa nu a avut nici un efect daunator asupra calitatii strugurilor. Vara, conditiile climatice erau uscate si insorite, temperaturile fiind mai mari decat media. Vremea ploioasa de la jumatatea lunii septembrie a restaurat ciclul vegetativ al vitei de vie stimuland o maturare optima a strugurilor. Recoltarea strugurilor Sangiovese pentru Peppoli a inceput pe 20 septembrie.
Vinificatie
Fiecare soi de struguri a fost cules si fermentat separat. Dupa desciorchinare, strugurii au fost usor zdrobiti si bagati cuve de fermentare din otel inoxidabil. Fermentarea alcoolica a fost a efectuat la o temperatura controlata intre 26 ° C si 28 ° C pentru a imbunatati expresia aromatica si sa pastreaze notele florale si fructate ale fiecarui soi. Macerarea a fost gestionata prin tehnici mecanice delicate pentru a extrage taninuri moi si netede; Sangiovese a fost lasat in contact cu pielita timp de o saptamana. Dupa finalizarea fermentatiei malolactice, incheiat prin sfarsitul iernii pentru toate soiurile de struguri, amestecul a fost
asamblat si transferat in butoaie unde a fost folosit aproximativ 9 luni in butoaie mari de stejar slavon, un procent mic a fost in butoaie barrique si otel inoxidabil. Imbutelierea a avut loc in decembrie 2018.
Date istorice
Podgoriile Peppoli produc un Chianti Classico care este un amestec preparat din struguri Sangiovese si varietati de soiuri complementare; Peppoli este recunoscut si apreciat pentru expresia deplina a fructelor sale. Un vin care reprezinta teritoriul clasic Chianti si soiul sau de struguri istoric cu arome florale si fructate. Peppoli a fost produs pentru prima data in 1985 iar din 2013, o parte din recolta este vinificata la Pivnitile Antinori nel Chianti Classico.
Note degustative
Peppoli 2017 are culoarea de rosu rubiniu. Pe nas prezinta caracteristici note fructate de fructe rosii si negre, cirese, capsuni si capsuni mure insotite de balsamic si plante delicate aroma si pasare de aspiratie. Pe gustul vibrant, savuros cu tanini suple care sustin o persistenta si placut finisaj proaspat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.