• Soi de struguri: Glera 100%
• Concentraţie alcoolică: 11% vol.
• Aciditate totală: 5,5 g/l
• Temperatura ideală de servire: 4°-6°C
• Zaharuri reziduale: 3 g/l.
• Culoare: Galben verzui strălucitor. Perlaj fin şi persistent.
• Buchet: Flori de salcâm, pară, piersică albă şi note minerale.
• Gust: Sec, gustos şi proaspăt cu final citric.
• Vinificaţie: Strugurii se culeg manual în septembrie. În cramă ciorchinii sunt presaţi delicat apoi începe o fermentaţie lentă în rezervoare de oţel cu drojdii selecţionate. Spumatizarea se face cu Metoda Charmat.
SOLIGO SPUMANTI este un brand italian, cu o tradiție încă din anul 1957. Acest brand reprezintă un teritoriu în care vinul este excelență, identitate și vocație.
Legătura cu teritorul este făcută datorită poziției în care se află crama SOLIGO SPUMANTI: amfitreatul colinar între Conegliano și Valdobbiadene, proclamat patrimoniu UNESCO în 2019. Strugurii cresc în vii situate în diverse teritorii din provincia Treviso, ceea ce permite o producție variată și reprezentativă a zonei.
Povestea Soligo începe în anul 1959 datorită a 31 viticultori care au împărțit iubirea pentru Prosecco și pentru teritoriu. Azi, cei 600 de asociați mențin intacte valorile membrilor fondatori.
SOLIGO SPUMANTI folosește metode tradiționale ajutate de un laborator de analize avangardist și de o linie modernă de îmbuteliere, pentru a garanta tipicitatea și calitatea în fiecare sticlă. SOLIGO SPUMANTI deține locul 7 între cele mai bune 25 de cooperative italiene.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.