Solaia 2019
98 Puncte James Suckling:”Buchet complex de mure, cireșe negre, cacao, ierburi aromate uscate, ardezie, tutun, măsline și coajă de copac arsă. De asemenea, un pic de trandafiri uscați și iod. Corp mediu spre plin, cu tanini fermi dar rafinați. Puternic, într-o manieră subtilă. Lung. Încercați-l în 2025.”
Marchesi Antinori Solaia 2019
Perioada optimă de consum: 2024-2050
Producător: Marchesi Antinori – Toscana
Soi: 75% Cabernet Sauvignon, 15% Sangiovese, 10% Cabernet Franc – struguri dezciorchinați și meticulos triați
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: fabulos și complex de mure, cireșe negre, cacao, ierburi aromate uscate, ardezie, tutun, măsline și coajă de copac arsă, cu un pic de trandafiri uscați și iod
Gust: rafinat și stratificat, cu corp mediu spre plin, tanini fermi dar rafinați și sfârșit lung; puternic, într-o manieră subtilă Lung.
Recomandări gastronomice: preparate asiatice, vită, porc
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 18-20°C
Număr de sticle produse: 74.000
Un Supertuscan iconic! Fermentat în tancuri conice. Fermentație malolactică în butoaie mici de stejar. Maturat 18 luni în butoaie noi de stejar franțuzesc.
Vă recomandăm să decantați vinul cu 2-4 ore înainte de a-l servi.
98 Puncte James Suckling: ”Buchet complex de mure, cireșe negre, cacao, ierburi aromate uscate, ardezie, tutun, măsline și coajă de copac arsă. De asemenea, un pic de trandafiri uscați și iod. Corp mediu spre plin, cu tanini fermi dar rafinați. Puternic, într-o manieră subtilă. Lung. Încercați-l în 2025.”
97 Puncte Parker
97 Puncte Vinous
Producător
Antinori este, probabil, cel mai cunoscut nume din lumea vinului italian. În ultimii 25 de ani, Piero Antinori a influențat-o covârșitor, dar, în 1996, când a preluat afacerea de la tatăl său, vinul toscan avea mari probleme, iar Chianti-ul era considerat ieftin și comun. Chiar dacă respectă tradiția, a hotărât că viitorul merită o schimbare. Împreună cu celălalt nume mare al vinului italian, oenologul Giacomo Tachis, și-au întors privirea către Franța și l-au luat drept consultant pe nu mai puțin celebrul oenolog bordelez Émile Peynaud. În 1970 au scos pe piață Tignanello, primul vin supertoscan și, totodată, primul vin care a demonstrat că Italia poate da vinuri cu adevărat mari. A urmat Solaia, un asamblaj pe bază de Cabernet – concurență pentru vinurile din Bordeaux și Napa Valley. Și apoi, a venit recunoașterea internațională: în 2000, Wine Spectator desemna Solaia 1997 drept Vinul anului. Era primul vin italian căruia i se făcea această onoare. După ce Tignanello și Solaia au dovedit că Toscana poate da vinuri de prima mână – atât din Sangiovese cât și din soiuri internaționale – la prețuri pe măsură, nu puțini producători italieni au înțeles că merită să le calce pe urme.
Specificații
Țara | Italia |
Punctaje/Medalii | 98 Puncte James Suckling |
Culoare | Roşu |
An | 2019 |
Vinificare | Sec |
Alcool | 14% |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.