Flor de Muga Rosado 2021
Perioada recomandată pentru consum: 2022-2026
Producător: Muga – Rioja, Spania
Soi: Garnacha Tinta și Viura – vițe vechi (70-90 ani) de pe două parcele cu soluri diferite: argilă feroasă și argilă calcaroasă; struguri atent selecționați și culeși manual, la maturitate optimă.
An: 2021
Vinificare: Sec
Culoare: roz pal strălucitor
Miros: foarte expresiv și complex cu parfum elegant, proaspăt și delicat de fructe roșii de pădure, fructe cu sâmbure, flori albe și note picante subtile
Gust: cremos și texturat, cu echilibru excelent, corp mediu, o senzație de suplețe care este echilibrată de aciditatea proaspătă, arome de fruct și sfârșit foarte lung, cu tanini moi
Recomandări gastronomice: ideal cu fructe de mare, carne albă, paste, preparate cu orez, salate și brânzeturi, este minunat și ca aperitiv
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 6-8°C
Strugurii sunt culeși la maturitate maximă. După o scurtă perioadă de macerare în contact cu pielițele, se selectează 50% din ravac, primul must scurs din presă de la sine, prin forța gravitației. El fermentează la temperatură joasă în cuve mici, separat, lot cu lot. După fermentație, vinul rămâne 16 săptămâni pe drojdii, cu batonaj regulat. După aceea, vinurile sunt triate pentru a stabili cupajul final.
Descrierea producătorului: ”Acum aproape 100 de ani, Bunica Aurora a plantat cireșul japonez care poate fi admirat și azi într-un colț al cramei. Inspirați de petalele lui și folosind struguri Garnacha din vițe de peste 70 de ani am creat Flor de Muga, un omagiu adus frumuseții uluitoare care renaște an de an și bunicii noastre.”
92 Puncte James Suckling: ”Portocaliu-roz pal cu nas delicat de scoici, cimbru, cireșe proaspete și rodie. Pe palatin, este texturat, cu corp mediu și aciditate vibrantă. Frumos, cu lungime și focusare excelente. 100% Garnacha. Beți-l acum.”
Ediția 2020 – 94 Puncte James Suckling
Producător
Înființată în 1932 de Isaac Muga Martinez și soția sa Auro Cano, Muga este una dintre cele mai respectate podgorii din Rioja. Situată în Rioja Alta, la Haro, în miticul Barrio de la Estación, proprietatea are 250 ha de vie și cumpără struguri de pe alte 150 ha aparținând unor producători atent selectați. Astăzi, ea este condusă de cea de a treia generație, care a modernizat atât crama cât și vinurile, adaptându-le gustului consumatorilor contemporani, chiar dacă metoda de vinificare este cât se poate de tradițională.
De altfel, Muga se distinge prin faptul că este una dintre puținele podgorii din Rioja care își produce propriile butoaie și budane – nu mai puțin de 14.000 de butoaie sunt folosite la maturare, iar fermentarea se face în 90 de budane. Respectând tradiția, vinul este limpezit cu albuș de ou. Nu în ultimul rând, Muga este o destinație turistică extrem de apreciată: dacă unii se mulțumesc cu degustările și vizitarea cramei și a viilor, amatorii de senzații tari se pot bucura de un zbor cu balonul deasupra Rioja-i, urmat de o masă în vie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.