Clos Apalta – Apalta 2018
Producător: Lapostolle – Colchagua, Apalta – Valea Colchaqua
Soi: 64% Carmenère, 18% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot – struguri recoltați și desciorchinați manual; vițe prefiloxerice de Carmenère și Cabernet Sauvignon plantate în 1920 și nealtoite; vii certificate organic: CERES (Germania) și biodinamic: DEMETER (Germania)
Culoare: roșu-purpuriu închis, aproape de culoarea cernelii, cu margini albastru închis
Miros: intens și picant, cu note stratificate de fructe negre și roșii și cedru
Gust: taninii eleganți introduc un vin care etalează finețe, concentrație, rotunjime și prospețime la mijlocul evoluției pe palatin; sfârșit excepțional de lung
Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru rață cu portocale, miel la grătar cu piure de cartofi sau, la desert, cu ciocolată neagră cu conținut mare de cacao
Alcool: 15%
Zahăr rezidual: 2,60 gr/l
Aciditate totală: 3,92 gr/l
pH: 3,68
Temperatura de servire: 17°C
Număr de sticle produse: 92.748
75% din struguri au fost fermentați cu drojdii indigene în cuve noi de stejar, de 75 hl, iar 25% în butoaie noi din stejar franțuzesc. Fermentație malolactică în butoaie noi din stejar franțuzesc. Maturat 25 luni în baricuri franțuzești 87% noi și 13% la a doua folosire. Îmbuteliat fără a fi limpezit sau filtrat. Vă sfătuim să decantați vinul timp de o oră sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.