Recoltă
2016
Soiuri
Fetească Neagră 39%, Cabernet Sauvignon 25%, Syrah 18%, Merlot 18%
Tip
Sec
Culoare
Roșu-grena închis, strălucitor
Buchet
Aromă bogată de fructe negre bine coapte, prune uscate, stafide.
Gust / Postgust
Gust de fructe negre coapte, prune, marmeladă, caramel și ciocolată neagră pe final; postgustul este lung, cu tușe de tabac și vanilie.
Asocieri culinare
Poate fi servit alături de carnea de vită, miel și vânat, dar și brânzeturi sau ciocolată neagră.
Alcool
14.9%
Regiune
Satele Fințești și Năeni, Buzău, Dealu Mare DOC – CT
Fermentare
Fermentație alcoolică în tancuri din inox verticale cu irigarea căciulii. Feteasca neagră a fost fermentată în tancuri cu scufundarea căciulii.
Maturare
Între 12 și 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc de 225 l cu coacere medie, medie plus și forte.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.